Kategorier
Företagande

Ordna biluppställning i Stockholm

Att ordna en utställning för bilentusiaster kräver planering. Den största utmaningen var att hitta en plats för biluppställning i utkanten av Stockholm.

Äntligen skulle det ske. Anders kunde inte tro att det var sant. För tre år sedan hade han startat en grupp online för dem som gillade bilar från det tidiga åttiotalet, närmare bestämt från 1980-1984. Han hade blivit förvånad över hur många som delade hans fascination för just dessa årsmodeller.

Gruppens antal medlemmar accelererade i en rasande fart. Det var då drömmen om en bilutställning växte fram. Det enda som behövde fixas var en plats där de kunde ställa upp alla bilarna, vilket krävde en hel del plats. Han började leta en lämplig plats för biluppställning genom att surfa på internet.

Biluppställning ordnad

Sedan starten hade han bildat föreningen som nu arrangerade detta evenemang. Från början var det tänkt att ägare till bilar från dessa årtal skulle träffas. Sedan kom Anders på att han kunde låta andra entusiaster komma dit och titta på de utställda bilarna. Dessa skulle få betala en entréavgift som skulle gå till hyran för deras biluppställning i Stockholm.

Dagen för eventet sken solen och tidig morgon strömmade bilarna till. Alla skulle komma dit och vara parkerade senast åtta. Klockan nio skulle de öppna för eventuella besökare. Anders hade aldrig trott att det skulle komma så många. När dagen var slut hade de han pratat med hållit med om att platsen skulle hyras samma tid varje år och bli en återkommande händelse.