Kategorier
Ekonomi

Redovisningsbyrå i Stockholm – en trygg hjälp

Om du tänker starta ett företag i Stockholm bör du se till att administration med löpande bokföring sköts väl. Med en redovisningsbyrå är du i trygga händer.

Du har länge drömt om att starta en ny verksamhet. Tillsammans med två tilltänkta kompanjoner har ni utvecklat en affärsplan med strategi och verksamhetsmål. Bolagsformen ska vara aktiebolag och ni kommer att äga bolaget med en tredjedel vardera. Det egna kapitalet är klart och ni har även förhandlat om ett banklån.

Ni har visserligen alla tre arbetat i olika företag, men bokföring, skatter och redovisning är det ingen av er som har som bästa gren. Bättre att ni koncentrerar er på det ni är bra på. Ni beslutar er därför att lägga ut redovisningen på en redovisningsbyrå i Stockholm.

Redovisningsbyrå i Stockholm – stöd från dag ett

Det första en redovisningsbyrå kan hjälpa till med, är registrering av ett aktiebolag. En rad formalia utarbetas, såsom bolagsordning, firmateckning med mera. Kontakt tas med Bolagsverket och Skatteverket. När allt är klart drar ni igång verksamheten och kostnadsfakturor börjar flyta in. De ska bokföras och snart är det dags med momsdeklaration.

En redovisningsbyrå i Stockholm har moderna digitala bokföringsprogram. Ett nystartat bolag kan få hjälp med att fakturera kunder. Leverantörsfakturor kan hanteras via betalfiler. Och naturligtvis kommer redovisningsbyrån att löpande upprätta avstämda och periodiserade månadsrapporter. Ett ovärderligt underlag för att styra bolaget. När året är slut är det dags att lämna kontrolluppgifter till Skatteverket. Årsredovisning skall upprättas och lämnas till revisor för granskning. En redovisningsbyrå ser till att detta blir gjort och skickar även in årsredovisningen till Bolagsverket.