Kategorier
Kontor

Smartboard – en interaktiv whiteboard för digitalt innehåll

Att visa digitala filer är inte alltid lätt om tekniken inte fungerar. Med en smartboard kan man på ett lätt sätt visa upp digitalt innehåll för sina åhörare.

De flesta har nog suttit på en föreläsning av något slag och suckat över att tekniken inte fungerar. Äldre tiders overhead var inte mycket bättre så allt var inte bättre förr. En föreläsning ska helst bara flyta på och vara tydlig för åskådaren att förstå. Ett steg mot en lättare digital vardag för de som ska föreläsa är att installera en smartboard.

Det är en interaktiv whiteboard som man kan visa upp digitalt innehåll på. Den går också att interagera med genom att man använder så kallad touch-teknik. Touch-teknik är det som dagens mobiltelefoner har på sin skärm, så många är redan vana vid tekniken. Förutom att visualisera idéer och tankar kan man också lätt dela informationen med andra via en smartboard.

Smartboard för både skolor och företag

Det är enkelt att spara anteckningar digitalt och använda dem vid ett senare tillfälle. En plats där smartboarden slagit igenom är skolan. En smartboard skapar interaktiva och engagerade lektioner för eleverna. Eleverna kan också aktivt själva delta via smartboarden.

Smartboarden är flexibel och anpassningsbar efter användarens behov. I både skolor och företag finns det många som föredrar smartboarden vid exempelvis brainstorming. Då kan flera olika skriva in sina delar och alla har efteråt möjlighet att ta del av samma dokument. Processen blir då mer effektiv för alla inblandade parter.